Rhodiola rosea - jak se zbavit stresu díky přírodě!

Přejít na obsah

Rhodiola rosea - jak se zbavit stresu díky přírodě!

Prodejny Calivita International
Published by Calivita Partner v Stres · 29 Květen 2023
Tags: stresrhodiolaroseaRhodiolin
Třesou se vám ruce? Máte bezdůvodné výbuchy vzteku? poruchy spánku? Bolesti hlavy? Padají vám vlasy? Bolí tě břicho? Cítíte se netrpělivě? deprese? Máte problémy s pamětí? Tyto příznaky mohou být reakcí těla na zvýšený stres. Negativní podněty jsou hlavní příčinou stresu.

co je stres?

Každodenní význam stresu je „neustálé napětí“ nebo „trvalá nervozita“. Přesněji řečeno: stres je reakce našeho těla na určité změny, které vyžadují fyzickou, mentální nebo emocionální reakci nebo adaptaci. Proto samotná změna vytváří možnost stresu. V našem uspěchaném světě se vše neustále mění, a tak není překvapením, že stres se stal běžným po celém světě.

Stále potřebujeme stres. Jak je to možné?

Podle modelu zveřejněného profesorem Selyem, který je mezinárodně známý svým výzkumem stresu, lze stres rozdělit na dva typy: stres a distres. Eustres, takzvaný „dobrý stres“, pochází ze situace, kterou lze vyřešit; posiluje a stimuluje nás, podněcuje naši kreativitu. Stres (negativní stres) způsobuje frustraci, bezmoc, zklamání a únavu. Řešením je zlatá střední cesta. Úplný nedostatek stresu vede k vyčerpání nebo apatii, zatímco přetrvávající stres může způsobit onemocnění.

Poznáváme stresovou situaci?
Každý v těžké situaci reaguje jinak, takže může dojít ke zcela odlišným fyzickým, psychickým i behaviorálním změnám. V neočekávané situaci se mohou objevit náhlé záchvaty, pocení, zrychlený tep, dušnost, svalové napětí, bolesti hlavy, panika nebo vztek. Přetrvávající negativní stres si může vybrat daň na našem zdraví. Může způsobit úzkost, deprese, zažívací potíže, vysoký krevní tlak, poruchy spánku, srdeční problémy a může ovlivnit menstruační cyklus a následně i plodnost a neplodnost.

Kdo je nejvíce ohrožen?
Různé studie poukazují na různé skupiny, které jsou nejvíce ohroženy. Někteří říkají, že jsou to staří lidé; jiní tvrdí, že nejvíce ohroženi jsou lidé v produktivním věku. Stres ale může způsobovat také například těhotenství nebo návrat do práce po prázdninách nebo návrat do školy po prázdninách. Stres je přítomen v životě každého člověka, proto bychom se měli snažit věnovat pozornost jeho příznakům.

Dobré tipy, jak se vypořádat se stresem
Pokud máte stresující život, zhluboka dýchejte, počítejte do deseti a nevydávejte žádné zvuky.

Zde je rychlý průvodce, kterým byste se měli řídit:

Pokuste se upřímně zhodnotit situaci a představit si to nejhorší, co se může stát. Buďte připraveni to tolerovat, pokud se to stane.
Až budete připraveni na nejhorší, představte si, jak to udělat lépe. (Na základě zkušeností to můžete dále rozvíjet, abyste dosáhli nejlepších výsledků.)

Existuje nějaké řešení?
Protože se příznaky liší, nemůže existovat žádné univerzální řešení, které by každý přijal a přijal. Pomoci může jóga, tai chi, meditace nebo jakýkoli sport nebo trénink na zvládání stresu. Některým řešením je šálek bylinkového čaje nebo aromatická koupel, pro jiné čas strávený venku. Se stresem nám může pomoci i správná strava. Hodit se bude i hořčík, vitamíny skupiny B nebo některé bylinky (např. Rhodiola rosea).

stres

Nejdůležitější je ale snažit se stresové situace změnit nebo zmírnit!

Doplněk Calivita Rhodiolin - extrakt z Rhodiola rosea

Rhodiola rosea, jinak také „arktický kořen“ nebo „zlatý kořen“, je jednou z nejúčinnějších adaptogenních rostlin, které pomáhají udržovat vnitřní rovnováhu organismu, zvyšují odolnost vůči stresu a zvyšují fyzickou i psychickou výkonnost. Rhodiola Rosea v situacích zvýšeného stresu mobilizuje tělo k akci.

Jak Rhodiola rosea snižuje stres?

Všechny studie a názory potvrzují, že rhodiola rosea může být velmi nápomocná v boji proti stresu, snižuje jeho dopad na organismus a zvyšuje práh odolnosti organismu vůči stresu. Pozitivně stimuluje nervový systém, zlepšuje psychickou i fyzickou výkonnost organismu a snižuje psychickou únavu.
Navíc obohacení jídelníčku o extrakt z Rhodiola rosea může zvýšit koncentraci, zlepšit krevní oběh, zásobit buňky a tkáně kyslíkem a živinami, dodat pozitivní energii k akci a omezit výkyvy nálad.

Posílený účinek Rhodiola rosea v kombinaci se zinkem!
Studie prokázaly, že zinek podporuje ochranu buněk před škodlivými účinky volných radikálů, které urychlují stárnutí organismu, jsou příčinou mnoha zdravotních problémů – a jejich zvýšené množství vzniká při stresu.

Zinek navíc podporuje imunitu, pečuje o krásný vzhled pokožky, vlasů a nehtů, které jsou také vystaveny zátěži organismu.

Kromě toho se zinek podílí na procesu dělení buněk, syntéze DNA, podporuje kognitivní procesy, udržuje správnou acidobazickou rovnováhu organismu, příznivě působí na plodnost, reprodukční funkce a hladinu testosteronu.

Doplněk Calivita Rhodiolin - Rhodiola a zinek

Doplněk Calivita Rhodiolin je inovativní kombinací Rhodiola Rosea a zinku v jednom produktu. Každá kapsle Rhodiolin obsahuje až 100 mg koncentrátu kořene růže a 10 mg zinku. Rhodiolin je bezpečný výrobek, má certifikát kvality cGMP a FDA, neobsahuje GMO, znečišťující látky, těžké kovy a splňuje příslušné mikrobiologické požadavky. Díky obsahu Rhodiola rosea dokáže přípravek účinně podpořit organismus lidí vystavených každodennímu stresu, vyčerpaných a po traumatických zážitcích.

Calivita Rhodiolin


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Návrat na obsah