Jak podpořit játra v létě? Porovnáváme třezalku a Liver Aid

Přejít na obsah

Jak podpořit játra v létě? Porovnáváme třezalku a Liver Aid

Prodejny Calivita International
Published by Calivita Partner v Podpora moderního života · 17 Červenec 2023
Tags: TřezalkatečkovanáLiverAidjátra
V současné době je známo více než 500 životně důležitých funkcí jater, mezi hlavní patří detoxikace a odbourávání a vylučování sloučenin a toxinů vstřebávaných ze střev. Játra jsou zodpovědná za hladinu cholesterolu v těle a také hrají roli při kontrole hmotnosti. Játra hrají nepochybně důležitou roli ve fungování našeho těla, ale není jim věnována dostatečná pozornost, dokud se neobjeví nějaké příznaky.

Kolik "jedu" denně dodáváte do jater?

V průběhu života je naše tělo vystaveno nespočtu faktorů, které poškozují játra. Patří mezi ně některé léky, chemikálie, konzervační látky a dokonce i alkohol. Dopřáváním si rozkoše můžeme snadno zapomenout na dlouhodobé následky. Nadměrná konzumace alkoholu a umělých látek ve zpracovaných potravinách může také vážně zatížit naše játra.

Proč nevěnujeme více pozornosti našim játrům?

Jednoduše proto, že neexistují žádné specifické příznaky jaterní dysfunkce, a pokud ano, může se již jednat o vážnější problém. Přestože jsou naše játra mezi našimi orgány jedinečná v tom, že mají úžasnou schopnost regenerace, jsme lepší v prevenci a léčbě problémů.

Jak můžeme lépe chránit naše játra?

Například s třezalkou, která se k tomuto účelu používala již na konci 19. století. Třezalka tečkovaná chrání játra třemi způsoby:

Stabilizuje a posiluje membrány jaterních buněk, což zabraňuje pronikání toxinů.
Neutralizuje volné radikály jako účinný antioxidant.
Podporuje syntézu bílkovin, stimuluje tvorbu jaterních buněk, urychluje regeneraci poškozené jaterní tkáně a náhradu odumřelých buněk.

Calivita Liver Aid

Calivita Liver Aid - detoxikační komplex

Bohužel by se třezalka neměla užívat v letních měsících, kdy trávíme více času na slunci, protože může vést k fotoalergii a dokonce i spálení. Často však právě v létě naše játra potřebují zvýšenou podporu kvůli většímu množství snědeného jídla, zejména grilovaného. Osvědčenou volbou by byl například doplněk stravy Liver Aid, který obsahuje aminokyseliny obsahující síru, které zvyšují schopnost jater se sama léčit, a chrom, který játra podporuje. Liver Aid dále doplňuje jídelníček mj. o: v cholinu extrakt ze semen ostropestřce mariánského (standardizovaný 80% silymarin, standardizovaný 30% silybin), který, jak potvrzují výzkumy, příznivě působí na funkci jater a podporuje trávení a očistu organismu .


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Návrat na obsah