Zdravá střevní flóra – 6 důvodů, proč konzumovat probiotika

Přejít na obsah

Zdravá střevní flóra – 6 důvodů, proč konzumovat probiotika

Prodejny Calivita International
Published by Calivita Partner v Zdraví trávení · 10 Červenec 2023
Tags: střevníflóraprobiotikabakterie
Prospěšné bakterie ve střevech jsou již dobře známé a oblíbené. Udržují rovnováhu střevní flóry a podporují optimální fungování střevního systému. Pokud si chcete tento ideální stav udržet, musíte do svého životního stylu začlenit 2 věci: pravidelnou konzumaci prebiotických potravin (banány, ovesné vločky, cibule...) a probiotika!

6 důvodů, proč konzumovat probiotika

Probiotika jsou prospěšné bakterie, které příznivě ovlivňují rovnováhu a optimální fungování střevní mikroflóry. Tento stav by měl být zachován při správném fungování střevní a střevní mikroflóry. Na co dalšího mají probiotika pozitivní vliv?

Jak pomáhá zdravá střevní flóra?

Přispívá k optimálnímu fungování imunitního systému. Dokáže pomoci v boji proti patogenním bakteriím, pomáhá mimo jiné při prevenci katarálních infekcí horních cest dýchacích.

Zánět v těle lze zmírnit díky probiotikům, která také dokážou předejít mnoha chronickým onemocněním spojeným se zánětem, jako je IBS (syndrom dráždivého tračníku), ale i kardiovaskulárním onemocněním a cukrovce.

Může vám dodat energii navíc. Pokud je vaše střevní flóra zdravá, vaše zažívání může pracovat efektivněji a rychleji, což vám umožní efektivně vstřebávat všechny důležité vitamíny a minerály z potravy, takže můžete zůstat po celou dobu zdraví a plní energie.
Můžete zlepšit svou tepelnou toleranci, úroveň kondice v horku. Zdravá střevní flóra totiž dokáže optimálně podpořit trávení a přispět tak k lepšímu fungování ochlazovacího systému těla.

Můžete zlepšit svou pohodu. Prospěšné bakterie mohou pomoci snižovat cholesterol, udržovat krevní tlak a hladinu cukru v krvi na optimální úrovni a stabilizovat hmotnost a složení těla.

Probiotika hrají důležitou roli při zmírňování příznaků intolerance laktózy (mléčného cukru). Kromě vyřazení potravin obsahujících laktózu z jídelníčku probiotika také zmírňují příznaky intolerance laktózy.

Jaké probiotikum vybrat

Doporučuje se dbát na udržení zdravé střevní mikroflóry a obohacovat jídelníček o probiotické produkty (např. kefír, kysané zelí apod.) a doplňky stravy s obsahem probiotik. Skvělou volbou je například AC Zymes, který obsahuje bakterie Lactobacillus acidophilus, až 2 miliardy bakterií v jedné kapsli. Tento velmi odolný a užitečný druh bakterií, který podporuje zdravý střevní systém a účastní se procesů souvisejících s činností imunitního systému.

Díky tomuto přípravku chráníte zdravou střevní mikroflóru a účinně podporujete správnou činnost trávicího systému.

Calivita AC Zymes Calivita ProbioBalance

Žvýkací tablety ProbioBalance mohou být vynikajícím pomocníkem pro udržení zdravého střeva. Každá tableta obsahuje 4 miliardy probiotických buněk ze 3 různých kmenů. Díky příjemné třešňové příchuti se navíc snadno konzumuje kdekoli a kdykoli. Ani děti neřeknou ne tomuto chutnému probiotiku!


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Návrat na obsah