Proč byste měli doplňovat omega 3 mastné kyseliny?

Přejít na obsah

Proč byste měli doplňovat omega 3 mastné kyseliny?

Prodejny Calivita International
Published by Calivita Partner v Výzvy moderního života · 13 Únor 2023
Tags: omega3mastnékyseliny
Omega 3 mastné kyseliny plní ve vašem těle mnoho různých úkolů: vaše buňky z nich vyrábějí hormony a vitamíny; ukládat energii a živiny; podílet se na stavbě buněčné membrány. Bez buněčných membrán by buňky ztratily schopnost zadržovat živiny a vodu a nemohly by spolu komunikovat.

Množství a složení dodaných omega-3 mastných kyselin závisí především na druhu konzumované potravy. Když se omega 3 mastné kyseliny zabudují do buněčných membrán, učiní je „tekutějšími“ a pružnějšími, což je také důvodem jejich pozitivního působení na celé tělo. Pojďme se podívat, jaké jsou tyto příznivé účinky omega 3 mastných kyselin.

Omega 3 – podpora kardiovaskulárního systému

Díky omega 3 mastným kyselinám je cholesterol méně náchylný k ukládání v tepnách, snižuje se hladina mastných kyselin, krevní tlak, snižuje se riziko kardiovaskulárních onemocnění, mrtvice a infarktu.

Podpora nervového systému

Mastné kyseliny jsou také důležitými stavebními kameny membrán nervových buněk a DHA je nejdůležitější z omega-3 mastných kyselin. To zajišťuje hladký přenos vzruchů mezi buňkami, napomáhá normální činnosti nervové soustavy, zraku a mozku. To je důležité zejména u plodů a dětí, protože podporuje jejich zdravý vývoj, zatímco u starších osob je cílem zpomalit mentální retardaci a zachovat duševní zdraví.

Omega 3 - Protizánětlivý účinek

Omega 3 má také prokázaný protizánětlivý účinek. To znamená, že může přímo snižovat bolest, např. při artritidě, ale může nepřímo ovlivnit i stav nízkoúrovňového chronického zánětu. Pomáhá tak předcházet nebo může příznivě ovlivnit metabolické poruchy, cukrovku, kardiovaskulární onemocnění, problémy s nervovou soustavou, autoimunitní procesy, deprese, vadné dělení buněk.

Podpora imunitního systému

A konečně, čím pružnější jsou vaše buňky, tím lépe se mohou bránit útokům patogenů. Omega 3 mastné kyseliny tak přispívají k lepšímu fungování imunitního systému a díky svému protizánětlivému účinku urychlují regeneraci.

Calivita Omega 3 Concentrate - čištěný rybí olej

Nyní víte, proč je omega 3 aktivní složkou, která je prospěšná při jakékoli dietě. Je také na místě si položit otázku, zda je množství a kvalita omega 3 mastných kyselin v naší stravě dostatečné. Pokud nedodržujeme středomořskou dietu, může se ukázat, že tělu nedodáváme dostatek této složky. Proto pro nás může být suplementace omega 3 mastnými kyselinami velmi prospěšná. Při výběru produktu s omega 3 se vyplatí volit produkty vysoké kvality, vysoké čistoty, bez příměsí těžkých kovů. V naší nabídce je certifikovaný produkt Omega 3 Concentrate s vysokou koncentrací omega 3 kyselin ve formě malých, snadno polykatelných kapslí.

Omega 3 Concentrate Calivita


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Návrat na obsah