Rhodiolin - koncentrát z kořene Rhodiola rosea proti stresu

Přejít na obsah

Rhodiolin - koncentrát z kořene Rhodiola rosea proti stresu

Prodejny Calivita International
Published by Calivita Partner v Stres · 3 Duben 2023
Tags: RhodiolinRhodiolaroseastres
Příroda nám dala několik bylin, které pomáhají uklidnit nebo posílit náš nervový systém. Rhodiola rosea L. je jednou z nejoblíbenějších adaptogenních rostlin s antistresovými vlastnostmi.

Jaké vlastnosti má kořen Rhodiola rosea (Rhodiola rosea L.)?

Tato bylina má v tradiční medicíně stoletou historii. Tibetští lékaři je považovali za tonikum a základ vitality. Tuto bylinku lze podle nich využít i při horské nemoci. Mongolští lékaři jej předepisovali proti tuberkulóze, v Číně využívali jeho účinků k pročištění krve a povzbuzení krevního oběhu. Několik písemných záznamů z Asie zmiňuje bylinu, jejíž kořeny se používají k přípravě čaje, a kdo ji denně pije, může se dožít sta let.

V minulém století byly účinky adaptogenů také vědecky potvrzeny. Účinné látky těchto rostlin příznivě působí na nervový systém, a tím také zlepšují schopnost koncentrace i psychickou a fyzickou zdatnost. Mohou pomoci při učení, sportování, snižovat duševní únavu a zlepšovat pohodu. Rhodiola rosea podporuje odolnost organismu vůči nemocem, zmírňuje stres, ale i příznaky způsobené stresovým životním stylem.

Jaký výzkum Rhodiola rosea prokázal?

Bylina Rhodiola rosea použitá v kapslích Rhodiolin se stala předmětem pokračujícího výzkumu v několika zemích. A k čemu tento výzkum vedl?

Například experimenty provedené na italské univerzitě Camerino potvrdily, že podávání extraktu z této byliny snižuje akutní stres.*

Výzkum na Litevské lékařské univerzitě v Kaunasu ukazuje, že tato bylina může být účinná při stavech doprovázených celkovou slabostí a může zvýšit odolnost buněk vůči škodlivým vnějším vlivům. Při obtížích, jako jsou srdeční arytmie nebo stres, může blahodárně působit na oběhový systém. Podle některých údajů mohou přípravky obsahující Rhodiola rosea inhibovat rozvoj zhoubných nádorů a tvorbu metastáz v játrech. **

Calivita Rhodiolin

Na co pomáhá protistresový přípravek Rhodiolin od Calivita

Kapsle Rhodiolin byly uvedeny na trh společností Calivita® před více než deseti lety a jejich úspěch pokračuje. Na základě zpětné vazby jej někteří lidé používají ke snížení nebo kontrole každodenního stresu nebo neočekávaných stresových situací. Jiní je používají k udržení celkové energetické hladiny. Podávají se před spaním, vyrovnávají hladinu stresu nahromaděného během dne a zajišťují tak zdravý a klidný spánek v noci. Rhodiolin může být navíc přírodním doplňkem při léčbě deprese.

Stojí za to připomenout, že Rhodiolin je:
  • není návykový.
  • nejsou známy žádné vedlejší účinky.
  • jemně pracuje s naším tělem, díky čemuž udržuje nebo obnovuje rovnováhu.
  • jeho účinky přetrvávají i po dlouhodobém užívání (nenávykové, bez návykového efektu).

Doplněk Calivita Rhodiolin je unikátní kombinací Rhodiola Rosea L. a zinku v jednom produktu. Jedna kapsle Rhodiolin obsahuje až 100 mg koncentrátu kořene Rhodiola a 10 mg zinku. Rhodiolin je bezpečný produkt, neobsahuje GMO, těžké kovy, žádné nečistoty a splňuje přísné mikrobiologické požadavky. Rhodiolin má prestižní certifikát kvality cGMP a FDA. Doplněk Calivita Rhodiolin díky obsahu Rhodiola rosea dokáže účinně podpořit vaše tělo v situacích stresu, vyčerpání nebo po traumatických zážitcích.

Prameny:
* http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18515456
** http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15252224


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Návrat na obsah