Selen Calivita Pro Selenium - co obsahuje a jaké má vlastnosti

Přejít na obsah

Selen Calivita Pro Selenium - co obsahuje a jaké má vlastnosti

Prodejny Calivita International
Published by Calivita Partner v Minerální látky · 19 Červen 2023
Tags: selenCalivitaProSelenium
Selen je nezbytný pro správné fungování našeho těla, ale nedostatek selenu je velkým problémem, který se týká zejména našeho regionu. Jednak naše základní potraviny také obsahují méně tohoto stopového prvku kvůli nízkému obsahu selenu v půdě a jednak nekonzumujeme dostatek zdrojů bohatých na selen (ryby, korýši, srdce, játra). V některých zemích mohl být příjem selenu za posledních 20-30 let snížen na polovinu, i když tento stopový prvek může hrát roli v prevenci mnoha nemocí.

Proč je selen nezbytný pro správnou funkci štítné žlázy

Selen je nezbytný pro fungování hormonů štítné žlázy a jejich metabolismus a podle několika studií může dokonce pomáhat při léčbě onemocnění štítné žlázy. U autoimunitní tyreoiditidy může snížit zánět, zlepšit kvalitu života a dokonce pomoci při léčbě nebo prevenci hypotyreózy, ke které dochází během těhotenství nebo po něm.

Jaký je význam selenu v těhotenství?

Nízké hladiny selenu mohou také zhoršit vaše šance na otěhotnění, podle italské studie, která zjistila, že spermie mužů s nízkou hladinou selenu mají horší pohyblivost a životaschopnost a u žen byla nalezena korelace mezi nízkými hladinami selenu a rizikem potratu. . Podle výzkumu provedeného v Anglii může nedostatek selenu zvýšit riziko těhotenských otrav čtyřikrát.

Selen a výskyt rakoviny

Dosavadní zkušenosti ukázaly, že nižší než optimální příjem selenu zvyšuje výskyt rakoviny jater, žlučníku a žlučových cest a podle posledních výzkumů může mít suplementace selenem příznivý vliv i na změny v časném stadiu rakoviny děložního čípku.

Do této studie byly zahrnuty ženy s abnormalitami cervikální tkáně. Dostávali placebo nebo 200 µg selenu denně po dobu 6 měsíců. Po 6 měsících ve skupině se selenem 88 % vykázalo zlepšení ve srovnání s pouze 56 % ve skupině s placebem. Ve skupině užívající selen byly navíc pozorovány další pozitivní změny: snížení hladiny krevního cukru a inzulinu nalačno, zvýšení citlivosti na inzulin a zvýšení HDL (tedy dobrého) cholesterolu.

Selen a srdce

Proteiny obsahující selen hrají klíčovou antioxidační roli nejen ve štítné žláze, ale také v srdci. Podle analýzy shrnující výsledky 25 studií jsou hladiny selenu a riziko ischemické choroby srdeční spojeny: s vysokou hladinou selenu je riziko srdečních problémů nižší.

Vstřebatelný organický selen - Calivita Pro Selenium

V zájmu našeho zdraví se vyplatí selen doplňovat, pokud naše strava nestačí! Jaký selen vybrat, abyste měli jistotu, že se dobře vstřebává? V nabídce Calivita je doplněk stravy Pro Selenium, který obsahuje dobře vstřebatelný organický selen. Pro Selenium obsahuje 50 µg selenu a pivovarské kvasnice. To, co odlišuje tento produkt, je certifikát kvality cGMP. Vysoká biologická dostupnost selenu v produktu Pro Selenium je způsobena přítomností seleničitanu sodného a L-selenomethioninu.

Calivita Pro Selenium


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Návrat na obsah