Můžete užívat vitamín D3 po celý rok?

Přejít na obsah

Můžete užívat vitamín D3 po celý rok?

Prodejny Calivita International
Published by Calivita Partner v Vitaminy · 8 Květen 2023
Tags: vitamínd3
Úloha a význam vitaminu D3 pro lidský organismus

Pokud jde o podporu, kterou vitamín D poskytuje imunitnímu systému, můžeme si být zcela jisti, že nikdy nepřestanete vzpomínat na jeho výhody: jak účinně pomáhá vyhnout se infekcím nebo je co nejrychleji vyléčit. I když na to možná nikdy nezapomenete, musíme uznat, že o jiných, dalekosáhlých efektech – efektech, na které se můžete spolehnout kdykoli, bez ohledu na roční období, jsme v poslední době moc nemluvili. Nyní vám to vynahradíme tím, že vás vyzveme, abyste si přečetli naše krátké shrnutí níže a seznámili se s těmito mnoha blahodárnými účinky.

Poškozování životního prostředí a špatná životospráva mohou buňky stresovat a dlouhodobě oslabovat jejich imunitu. Chronický, latentní zánět pak může způsobit řadu zdravotních problémů od metabolických poruch všeho druhu, včetně narušeného metabolismu cukrů a poškození cév, přes problémy s nervovým systémem až po potenciálně závažnější stavy zahrnující psychickou nerovnováhu. Imunitní systém se bohužel dokáže obrátit proti vlastním buňkám a může dokonce způsobit buněčnou degeneraci.

Nyní se pravděpodobně ptáte sami sebe, co to má vlastně společného s vitamínem D. Výzkum ukázal, že nízké hladiny vitamínu D korelují s vyššími markery zánětu. Vitamin D může působit jako imunitní modulátor a nasměrovat práci našeho imunitního systému správným směrem. Tímto způsobem může imunitní systém účinně bojovat se záněty nízkého stupně, jak je uvedeno výše, které mohou postihnout celé tělo.

Vitamin D může být schopen snížit riziko rozvoje různých autoimunitních onemocnění (včetně například roztroušené sklerózy, revmatoidní artritidy) a také různých forem rakoviny. Kromě toho může také pomoci předcházet cukrovce, depresi a dokonce i infarktu. Působí příznivě na stavy, jako je inzulinová rezistence (IR), hypertenze, ateroskleróza a věkem podmíněná mentální retardace, lze jej také použít k posílení kostí a svalů a k prevenci osteoporózy.

Dbejte na doplňování vitamínu D po celý rok!

Schopnost našeho těla produkovat tento pro nás cenný vitamín bohužel s věkem klesá a ani denní pobyt na slunci nemusí stačit. A jak vidíte, doplňování vitamínu D je neméně důležité. Proto je nutné neustále doplňovat stravu o vitamín D po celý rok. Pokud tedy ještě nemáte v lékárničce vitamín D, je nejvyšší čas to změnit. Vitamín D koupíte nejlevněji v lékárně, ale můžete si vybrat i tekuté kapky vitamínu D3 z řady produktů Calivita. Díky vysoké kvalitě potvrzené certifikátem cGMP budete mít jistotu, že jde o nejlepší volbu, která zaručuje vysokou biologickou dostupnost vitaminu D3. Jedno balení obsahuje 1000 kapek. Zjistěte více o CaliVita D-drops tekutý vitamín D 30ml.

CaliVita D-drops tekutý vitamín D 4 x 30ml


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0
Návrat na obsah